Utlottning och 2015 års vinnare

8. Margareta Kåhre
  9. Gunborg Lundkvist
  10. Thomas Johansson
  11. Kerstin Åseby Pihlemark                                                                            För många av våra medlemmar är årets höjdpunkt utlottningskvällen och i år var det den 25 november. (För oss i styrelsen är det när vinnarna i tur och ordning väljer sina alster. Det ger oss lite fingervisning om vad som bör köpas in). Utlottningskvällen inleddes med glöggmingel och pepparkakstanter dagen till ära.Till denna kväll hade vi bjudit in Moa Andersson. Moa är konstnär eller konsthantverkare. Hon har en gedigen utbildning i keramisk skulptur från KDH, Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Hon har också utbildats i Krakow.I sina skulpturer vill hon skapa människor och bland det första som kom till var en punkkille.Vi upptäckte Moa vid vårt besök på Lassagårdens keramik i Skövde där hennes föräldrar är verksamma. Det var hennes skulpturer i det s.k. tantprojektet som fångade vårt intresse. Moa berättade för oss hur hon tänkte när hon som ganska ung arbetade i hemtjänsten. För henne och andra ungdomar var gamla människor en homogen grupp. Att hon hade fel upptäckte hon ganska snart, här fanns tanter som bar minishorts och tog sig en öl, rökte under köksfläkten för att inte barnen skulle se osv.Med värme, respekt och humor gestaltar hon oss kvinnor. Bakom hennes modellerande finns många tankar om jämställdhet och sättet att hålla tillbaka kvinnan. Man skall inte ha bikini om man är över 47 år enligt en brittisk undersökning.Det har hittills blivit ganska stora skulpturer, men Moas strävan är att kunna göra skulpturer i storlek och prisklass som kan passa alla.