2019 – Vårens program

Välkommen till ännu ett nytt år med Karlsborgs Konstförening!

Precis som tidigare år ser vi fram emot ett trevligt år med många goda möten och ny inspiration av konstnärer, konstverk i alla dess former samt även en dos av det som varit, i form av filmer om kända konstnärer och deras världar, verkliga och upplevda.

Vårens program 2019

3 mars kl 17.00 på Park i Hjo visas Canaletto och konsten i Venedig, från Queen´s Gallery, Buckingham Palace. Filmen innehåller även en guidad tur till Venedig av idag.

12 mars kl.18.00 är vi välkomna på ett konstbesök hos Christer Rapp i Skövde. Vi träffas utanför porten till kontoret på Rådhusgatan 1, vid Sandtorget kl 17.50.

Resan sker i egna bilar/samåkning eller med Västtrafik. Anmälan görs senast den 5 mars till Monika Löfving, monika.lofving@telia.com, 0705-425029. Meddela även hur du vill resa till Skövde och om du har möjlighet att köra.

16 mars kallas Du till årsmöte i Pingstkyrkans samlingssal.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar dricker vi kaffe/te. Betalningen sker med kontanter eller Swish.

Därefter hälsar vi Hans Evegård välkommen. Han kommer att berätta om sitt konstnärskap och sin keramik.

Är du intresserad av att hjälpa till att ”vakta” vid konstutställningar i Kulturstugan?

Hör av Dig före årsmötet eller meddela oss på nätet.

Observera att föreningen då kan få driftsbidrag på upp till 3000 kr för 2019 från kommunen.

25 mars kl 19.00 är det återigen dags för en konstfilm på Casablanca.

Den här gången visas Degas: Passion for Perfection.

Filmen visar en utställning på Fitzwilliam Museum i Cambridge. Vi får också ta del av personliga brev, som ger oss en inblick i Degas tankevärld.

Filmen börjar kl 18.30 med mingel i Casablancas foajé.

17-19 maj håller Sveriges Konstföreningar Förbundsstämma i Lidköping.

Några tankar inför framtiden

Augusti En resa till Gunillaberg i Bottnaryd där vi kan njuta av både vackra växter och vacker konst, samt icke att förglömma, god mat, om man så önskar.

Prel v 39 En resa i samarbete med SKPF. Resmålet är ännu ej bestämt.

Mer information om detta kommer under våren.

Har Du förslag på någon aktivitet eller på någon intressant föredragshållare: hör av Dig till oss styrelsen. Vi tar tacksamt emot idéer och förslag.

Medlemsaavgift

Medlemsavgiften för 2019 är 150 kr. Betalas till plusgiro 66 04 53 -2.

Kom ihåg att skriva ditt/era namn vid inbetalningen.

Vi är tacksamma för snar inbetalning, eftersom kassan är ganska skral så här års och vi vill gärna ha möjlighet att inhandla fin konst , allt för att ni ska ha något att vinna vid årets utlottning.

Inbetalningen bör ske senast den 1 mars.

Om Du har frågor ring kassör Kerstin Pihlemark 070-37 20 309.

Meddela gärna Din mailadress till kassören.stinagreta40@outlook.com

Vi behöver bli fler i föreningen. Ju fler vi är desto mer kan vi göra.

För varje ny medlem du kan värva till föreningen får Du en lott i värvningslotteriet. Nya medlemmar som anmäler sig själva får också en lott.

Väl mött på vårens aktiviteter

hälsar

Styrelsen för Karlsborgs Konstförening.