Besök i Mofalla den 27 april 2016

Besök hos Pellas G Hansson och Rosemarie Pfann i Mofalla den 27 april 2016.

Vi har ingen uttalad policy i konstföreningen att vi skall besöka konstnärer, men det har ändå blivit så genom åren. Vi har besökt många av de i Skaraborg verksamma konstnärerna.

Vi har också besökt de litografiska verkstäderna i Tidaholm och Skövde.

Nu var det Pellas G Hansson och Rosemarie Pfann i Mofalla som blev vårt utflyktsmål.

När vi i den kyliga vårkvällen susade fram i våra bilar kunde vi överallt se de otroliga vitsippshagarna som omger vägen. Skall man vara glad åt detta eller är det onda tecken på försurning osv.

Vackert är det i alla fall.

Väl framme i Mofalla hälsades vi välkomna av Pellas alltmedan Rosemarie dukade fram kaffet.

Pellas berättade att han är född i Dalarna och efter en avstickare till Stockholmstrakten hamnade han så småningom i Hjo. Här har han nu verkat i många år. Den västgötska naturen tilltalar honom. Lite förvånande kanske för oss som trodde att Dalarna var landskapet framför andra.

Pellas G Hansson har ett gediget CV. Han får sin inspiration i naturen, men det är inte några vackra solnedgångar han målar, även om man på en tavla kunde se en röd himmel bakom en mörk granskog.

Han är lite ”murrig” om man kan använda det uttrycket. Men på ett fascinerande sätt. En  bild med en väg i kvällsmörker kan ju sätta fantasin i rörelse, vad väntar i mörkret?

Vad väntar bakom nästa krök i livet?

Rosemarie Pfann har ett  tyskt ursprung och har i sina bilder en del minnen från uppväxten.

Det är akvareller, grafik och blandteknik. Även posei av Pellas.

Vi var 13 medlemmar som kunde enas om några inköp av de båda konstnärerna.

Vi tackar Pellas och Rosemarie för en trevlig visning.

Googla på Pellas G Hansson så kan Du se konsten på deras hemsida.