Inbjudan till Gunillaberg

Karlsborgs Konstförening i samarbete med Studiefrämjandet inbjuder Dig till en

Dagsresa söndagen den 25 augusti till Gunillaberg och Habo kyrka!

Vi åker tillsammans med Enboms buss som startar vid busshållplatsen, Göta Kanal kl.8.30.

Bussen stannar sedan kl. 8.40 ca vid busstationen, Karlsborg och även vid busstationen i Mölltorp kl. 8.55 ca.

Vid 11-tiden anländer vi till Gunillaberg som är en karolinergård belägen i Bottnaryd. Denna gård förvärvades 2008 av den danske konstnären och trädgårdsdesignern Tage Andersen. Där har han sedan skapat både en vacker trädgård och ett orangeri som vi kan njuta av under dagen! Den 350 år gamla gulmålade huvudbyggnaden är full av stämning och charm, det finns vackra djur i hagarna, konstutställningar, konserter, trädgårdsinstallationer och det fantastiska orangeriet uppfört 2013.

Lunch, kaffe m m finns att köpa där för dom som önskar! Egen picknickkorg kan man ju också ha med!

Vi fortsätter kl. 14.15 till Habo kyrka – som fick sitt nuvarande utseende 1723 – och beräknar vara där vid 15-tiden. Där får vi 1-timmes guidad visning av målningarna i Habo kyrka – unika målningar som täcker både väggar och tak. Konststilen kallas ibland för ”bondbarock” och konstnärerna hette Johan Kinnerus och Johan Christian Peterson, båda var från Jönköping.

Resan tillbaka mot Karlsborg startar kl. 16.15 ca och vi är åter i Karlsborg vid 18-tiden.
Kostnad: 150 kr för medlemmar och 200 kr för icke medlemmar. OBS! Betalas kontant!

Tacksamma är vi om du sprider detta bland dina konstintresserade vänner!

Anmäl dig senast 1 augusti till Lena Nilebrant, lena@nilebrant.se
mobil 070-7572184

I samarbete med

——————————————————————————————-