Kallelse till årsmöte och Konst på bio, ordförandeord

Karlsborgs Konstförening

Välkommen till ett nytt år med Karlsborgs Konstförening.

Här kommer kallelse till årsmöte och en kväll med Konst på bio samt några ordförandeord. Men först vinnarna 2017 om du missat det.

Vinnare i konstföreningens utlottning 2017 – Liselott Bergman, Åke Nilsson, Susanne Skeppstedt, Anders Perströmer, Lena Nilebrant, Berit Borg Nilsson, Agneta Olsson, Birgitta Wahlstrand, Inga-Lisa Gustavsson, Anita Kjellberg och Lisbeth Wennerberg

Du kallas till årsmöte den 17 mars klockan 14.00 i Pingstkyrkan. Sedvanliga årsmötesförhandlingar och kaffe.

Sigrid Wallskog, konstnär och verksam bl.a. vid Skövde Konstgrafiska verkstad berättar om det nya som kommit i grafiken. Den digitala tekniken ger möjligheter till olika uttryck, men de olika benämningarna förvillar oss lite.

Som närvarovinst vid årsmötet har vi Marita Ackebys collografi – Vattenväg.

Konst på bio den 9 april på bio Casablanca. Vincent van Gogh. Missa inte detta tillfälle till att se bra konstfilm. Vi börjar klockan 19.00 med lite mingel 18.30.

Medlemsavgiften för 2018

Betala in din medlemsavgift på 150 kr senast den 1/3.

Det är viktigt att vi får in våra medlemsavgifter tidigt för att kunna planera våra inköp.

Glöm inte skriva ditt namn vid betalningen.

Betalar du in medlemsavgiften före 1/3 kan du vinna Ezzard Keymers vemodsfyllda bild gjord i just en av de digitala tekniker som Sigrid Wallskog skall berätta om på årsmötet.

Frågor? Ring vår kassör Kerstin Pihlemark, tfn 070-37 20 309.

Betalas till plusgiro 66 04 53 – 2

Medlemsvärvning – För varje ny medlem du värvar får du en lott i värvningslotteriet. Nya medlemmar som anmäler sig själva får en lott också.

Vårprogrammet i övrigt – Vi har inte kommit längre i vår programplanering. Vi har tankar på att försöka visa Hildebrands olika väggmålningar i kommunen. Många medlemmar har säkert blivit avporträtterade av denne excentriske konstnär som bodde i kommunen och som lämnat många avtryck efter sig.

Vi vill också gärna se den konst som finns inom fästningsvallarna. Det överlåter vi till den nya styrelsen att närmare planera. En upprepning av en visning av kommunens konst är också önskvärd.

Karlsborgs Konstförening

Ordförandeord

Vi har olika intressen här i livet och konsten har varit ett av mina stora intressen. Så det var extra roligt att få vara med att starta upp en konstförening här i Karlsborg 1986. Sedan dess har jag varit med i styrelsen med olika uppdrag och nu senast ordförande i ett antal år. Vid varje årsmöte de senaste åren har jag uttryckt en önskan om att kunna få lämna över ordförandeskapet. Ingen har tagit mig på allvar och det har blivit omval varje år. När jag nu i år äntligen bestämt mig för att nu vill jag lämna uppdraget, så visade det sig att tre övriga medlemmar i styrelsen inte heller ställer upp för omval.

Det känns som att lämna ett sjunkande skepp om jag också går då.

Konstföreningen är en hjärtefråga för mig och vi skall väl ha en konstförening på orten.

Valberedningen har gjort ett bra jobb och presenterar till årsmötet nya namn.

Jag hoppas att jag med en nästan helt ny styrelse skall få inspiration till förnyelse vad gäller konstaktiviteter.

Jag ställer upp ett år till, om årsmötet väljer om mig.

Vi var 121 medlemmar i slutet av 2017 och har nya medlemmar på gång.

Jag önskar att du förnyar ditt medlemskap och på så sätt gör din insats så att konstföreningen lever vidare.