Konstföreningsmedlemmar!                            Höstprogrammet 2017

SKPFs resa till Karlstad den 5/10.

Konstföreningen erbjöds platser i den resa som SKPF genomför till Karlstad den 5/10.

Vi gjorde då ett snabbutskick per e-post och innan vi hunnit med dig som inte har e-post så var resan fulltecknad.

Vi har inte planerat in någon resa i år. Intresset har avtagit, men självklart återupptar vi resandet om intresse finns. Kanske då i samverkan med någon annan förening. Det är svårt för alla föreningar att fylla en buss.

Onsdagen den 11 oktober kl. 19.00 – Föreläsning i Hjo

Det händer mycket i Hjo i höst. Vi föreslår att vi gemensamt åker till föreläsningen om Carl Kylberg den 11 oktober.

Anmäl dig för samåkning till Gunborg 40092, meddela om du vill åka med, eller köra och ta med någon. Föreläsningen kostar 80 kr. Här måste du svara före den 15/9 för att säkert få biljett till denna föreläsning.

Håkan Wettre att föreläsa om Carl Kylberg. Wettre är före detta 1:e intendent på Göteborgs Konstmuseum. Han berättar om att det var på gång med ett Carl Kylberg-museum i Hjo 1998 –men – ett val kom i vägen…

Måndagen den 13 november klockan 19.00. Bio Casablanca.

Konst på bio – Jag, Claude Monet.

Missa inte tillfället att se konst på bio. Konstföreningen samarbetar med Biografföreningen om detta med bidrag från Studiefrämjandet.

Det brukar inte vara någon rusning till konst på bio, men de allra flesta besökare har varit mycket nöjda med det som visats.

13/11 – 25/11 Konstutställning på Biblioteket med årets inköpta verk.

Passa på att titta på konsten, som finns där. Det kan bli din tur i år.

Onsdagen den 22/11 klockan 18.30 – Utlottningskväll.

Det blir mingel och utlottning i vanlig ordning. Utlämning sker klockan 12.00 den 25/11, allt på biblioteket i Karlsborg.

Nytt för i år är att en del av de inköpta konstverken redan nu finns utlagda på vår hemsida karlsborgskonstforening.com.

Utställare på biblioteket i höst är

V.36-38 Ulrika Winterfeldt

V.40-42 Agneta Larsson

V.45-47 Tina Lindblom