Studiebesök hos Martin Hansson

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Studiebesök hos skulptör Martin Hansson i Husaby söndagen den 11 maj 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En liten skara konstintresserade medlemmar besökte skulptören Martin Hansson i Husaby. Nyligen invigdes hans installation av fåglar i entrén till Haganäsets äldreboende här i Karlsborg. Vid besöket berättade han om sitt arbete och visade en del mycket fina skulpturer på noshörningar bl.a. En del inköp gjordes av hans rakubrända verk. Till Konstföreningen köptes en modell av Aranäs eller Årnäs som det nu heter. En modell på Skälvums kyrka väckte beundran.

Efter besöket gjorde vi en liten tur för att få känna doften av ramslök och plocka med oss lite hem för att följa Martins tips om ramslökssmör. Löken blommade inte ännu. Att få se en mängd blommande gulsippor var ju trevligt, det är inte så vanligt.

Väderlekstjänsten hotade med regn, men när eftermiddagen kom och vi parkerade vid Husaby sken solen och det blev en mycket solig och fin vistelse på Kinnekulle. Text o foto Gunborg Lundkvist.