Välbesökt konstutlottningskväll – Vinnarlistan

Här kommer vinnarlistan för 2016 års dragning i konstlotteriet.

Anders Perströmer

Elisabeth Enochsson

Reinhardt Grosch

Siv Nerlich

Margareta Holmgren

Marita Moosman

Ulla Nordstedt

Birgitta Brandqvist

Ulla Lindqvist

Kerstin Pihlemark

Jenny Josefsson

Allan Borg

utlottningen

Ett 40-tal samlades till utlottningen av årets inköpta konstverk. Det har blivit tradition att vi bjuder in någon verksam konstnär i närområdet. Denna kväll var det konstnär Anna Gärberg, Hjo. Hon är en mångsidig konstnär som vi kanske mest förknippar med hästar i stengods. Men hon kan mer än så.

Hon berättade att intresset redan tidigt kom för natur och djur. Hon är också fascinerad av arktis och nordpolsfarare. Det har givit henne inspiration. Här finns mycket färger i de, som vi tror, alldeles vita vidderna.

Måleri och grafik blev det först tills hon en dag fick tag i en lerklump. Det gav mersmak och vid kvällens föreläsning berättade hon om olika bränningsmetoder, saltbränning, rakubränning m.m. Det ger olika uttryck på alstren och ibland kan man påverka resultatet, ibland blir det en överraskning.

Hon är en konstnär som inte stått still utan hela tiden utvecklat nya saker. På Gerlesborgsskolan har hon jobbat med stenskulpturer. Hon vill gärna avliva myten om att det inte går att leva på sin konst, det gör det. Hon har arbetat med olika projekt i skolor. F.n. undervisar hon på Hjo Konstskola.

Efter denna mycket uppskattade föreläsning minglades det med glögg och pepparkakor. Kvällen avslutades med dragningen i det årliga konstlotteriet.

Styrelsens tankar om kommande års verksamhet avslöjades. En utställning där konstföreningens medlemmar kan ställa ut något man har hemma på väggarna. Tanken är  då att man kan sälja eller byta konst.

2016-11-25